Girişimcilik Bölümü Öğrencilerimizden Mustafa Yılmaz’ın Projesi, TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazandı

Girişimcilik Bölümü öğrencilerimizden Mustafa Yılmaz’ın Girişimcilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Nazan Çağlar danışmanlığında “TÜBİTAK 2209 - A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında hazırladığı “Depremde hasar almış binaların anlık ve gerçek olarak tespit edilmesiyle depremden doğan can kaybını azaltma” isimli projesi, destek almaya hak kazandı.

Kabul edilen projenin özeti şu şekilde;

“Mezun Öğrenci Sohbetleri: Ata Ertuğrul”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 6 Ağustos Perşembe günü saat 20.00’de @iibf.iku Instagram hesabı üzerinden “Mezun Öğrenci Sohbetleri” başlıklı bir söyleşi düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İşletme Bölümü mezunlarımızdan Denetim Uzmanı Ata Ertuğrul, öğrencilerimize üniversite ve iş hayatı ile ilgili deneyimlerini aktararak mesleğiyle ilgili bilgiler verdi.

“Öğrencilere ve Akademik Kadroya İlişkin Etik Kodlar” Webinarları

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, 27 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00’da “Akademik Kadroya Yönelik Etik Kodlar” ve saat 17.00’de “Öğrencilere Yönelik Etik Kodlar” başlıklı webinarlar gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen, İşletme Bölümü akademisyenlerimizden Prof. Dr. Mahmut Paksoy ile Dr. Öğr. Üyesi Murat Taha Bilişik, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Şerif Yüksel ile Arş. Gör. Yeşim Akbinar Dikici ve Girişimcilik Bölümü öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör.

“AGMER Webinar Serisi-5 (Bireysel ve Kurumsal Dayanıklılık): Aile Şirketlerinde Yenilenme Dönemleri ve Önemi”

Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) tarafından düzenlenen “AGMER Webinar Serisi (Bireysel ve Kurumsal Dayanıklılık)”nin beşincisi 21 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da “Aile Şirketlerinde Yenilenme Dönemleri ve Önemi” başlığı ile Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen  moderatörlüğündeki etkinliğe, Eyüp Sabri Tuncer ve Yüz Yıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer konuşmacı olarak katıldı.

Girişimcilik Bölümü Öğrencilerimizden Mustafa Yılmaz “Hayal Edin Gerçekleştirelim” Yarışmasında Üçüncü Oldu

Girişimcilik Bölümü 1. sınıf öğrencilerimizden Mustafa Yılmaz, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından düzenlenen “Hayal Edin Gerçekleştirelim” isimli yarışmada üçüncü oldu. Birbirinden farklı kategorilerde her yıl 3 binden fazla başvurunun gerçekleştirildiği fikir ve proje temelli girişimcilik yarışmasında; birinciliğe 30 bin TL, ikinciliğe 20 bin TL ve üçüncülüğe ise 15 bin TL ödül verildi.

“AGMER Webinar Serisi-3 (Bireysel ve Kurumsal Dayanıklılık): Aile Şirketlerinde Dayanıklılığı Etkileyen Hukuki Süreçler”

Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) tarafından düzenlenen “AGMER Webinar Serisi (Bireysel ve Kurumsal Dayanıklılık)”nin üçüncüsü, 3 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da “Aile Şirketlerinde Dayanıklılığı Etkileyen Hukuki Süreçler” başlığı ile Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. AGMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Andaç Toksoy moderatörlüğündeki etkinliğe, Avukat Oğuz Kara konuşmacı olarak katıldı.

“AGMER Webinar Serisi–II (Bireysel ve Kurumsal Dayanıklılık): Korona Sonrasında Yeni Bir Dünya Düzeni Doğar mı? Türkiye Nasıl Hazırlanmalı?”

Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) tarafından düzenlenen “AGMER Webinar Serisi (Bireysel ve Kurumsal Dayanıklılık)”nin ikincisi, 27 Nisan Pazartesi günü saat 18.00’de “Korona Sonrasında Yeni Bir Dünya Düzeni Doğar mı? Türkiye Nasıl Hazırlanmalı?” başlığı ile Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. Global Resources Partnership, London Energy Club ve Bosphorus Energy Club Başkanı Mehmet Öğütçü’nün Londra’dan konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr.