9. Aile İşletmeleri Kongresi Ertelendi

Sayın 9. Aile İşletmeleri Kongresi Katılımcıları,

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen ve ülkemizde de ilk vakalarının görüldüğü COVID-19 (Yeni Koronavirüs Hastalığı)’a karşı tedbir amacıyla 7-8 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 9. Aile İşletmeleri Kongresi, ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni tarih ve detaylar daha sonra açıklanacaktır. Bilginize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Prof. Dr. Ali Şen (İKÜ İİBF Dekanı)
Dr. Öğr. Üyesi Nazan Çağlar (AGMER Müdürü)

Girişimcilik Bölümü Öğrencisi Mustafa Yılmaz’ın BAP Önerisi Onaylandı

Girişimcilik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Mustafa Yılmaz’ın Dr. Öğr. Üyesi Nazan Çağlar’ın danışmanlığı, Arş. Gör. Taha Yusuf Çakarel’in desteğiyle hazırladığı “AVUS-Aydınlatmaların Kontrolünde Akıllı Güç Devrelerinin Sağlayacağı Fayda Üzerine Bir Araştırma” başlıklı BAP önerisi kabul edildi.

Kültür Ekonomi Konuşmaları – “İyilik, Sağlık Ekonomisi” Paneli

İktisat Bölümü, Kültür Ekonomi Konuşmaları kapsamında 25 Şubat Salı günü Basın Ekspres yerleşkemizde “İyilik, Sağlık Ekonomisi” başlıklı bir panel düzenledi. MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan’ın konuşmacı olduğu etkinlikte, Türkiye’deki konkordatoların sayısının artması ile yönetim sorunları arasındaki ilişki derinlemesine tartışıldı. Türkiye’de girişimci eksiğinin olmadığını vurgulayan Akdoğan, asıl eksikliğin yönetim bilinci olduğundan ve yönetici girişimciler ile lider girişimciler arasındaki farklardan bahsetti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen İİBF Dekanlar Konseyi Toplantısına Katıldı

ÜAK Sosyal Bilimler Eğitim Konseyi Başkanlığı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “İİBF Dekanlar Konseyi Toplantısı”na, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliği yaptı. 7-8 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda üniversitemizi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Şen temsil etti.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın başkanlığını üstlendiği toplantıda, Türkiye’de faaliyet gösteren İİBF’lerin sorunları ele alındı.

Öğrenci Sempozyumu Ödül Töreni

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2-4 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Öğrenci Sempozyumu”nun ödül töreni 11 Aralık Çarşamba günü Basın Ekspres yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumda sunum yapan öğrencilere sertifikalarının verildiği törende, dereceye giren öğrencilerimize de ödülleri takdim edildi.

3.lüğü İktisat Bölümü öğrencilerimizden Baran Gümüş ile Fatih Doğukan Erdoğan kazanırken madalyalarını sempozyum jürisinde yer alan Prof. Dr. Göksel Ataman takdim etti.

Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi Çalışmaları Eğitimi

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, Avrupa Birliği fonları ve uluslararası fonlara başvuru süreçleri, proje hazırlıklarının nasıl yürütüleceği gibi konularda eğitim düzenledi. İstanbul Kültür Üniversitesi Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi çalışmaları kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik kadrosuna yönelik verilen eğitim, 6 Aralık Cuma günü saat 10.00’da Basın Ekspres yerleşkesi B Blok 502 numaralı salonda gerçekleştirildi.

“Rekabet Kendin ile Yarışmaktır”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 29 Kasım Cuma günü Basın Ekspres yerleşkemizde “Rekabet Kendin ile Yarışmaktır” başlıklı bir etkinlik düzenledi. 2 farklı kategoride 18 öğrencimizin kıyasıya rekabet ettiği yarışma renkli anlara sahne oldu. Kadınlarda kazanan İşletme Bölümü olurken; Girişimcilik Bölümü ikinci, İktisat Bölümü üçüncü oldu. Erkeklerde ise Girişimcilik Bölümü birinciliğe ulaşırken; İktisat Bölümü ikinci ve İşletme Bölümü de üçüncülük elde etti.

Öğrenci Sempozyumu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, 2 ve 4 Aralık tarihlerinde “Öğrenci Sempozyumu” düzenlendi. Öğrencilerimiz iki günde, akademik danışmanları ile birlikte hazırladıkları 37 farklı poster bildirilerini sundular.

Başta bildirilerini hazırlayarak sunan öğrencilerimize, akademik danışmanlarımıza, bildirileri değerlendiren jüri üyelerimize, sempozyum düzenleme kurulunda yer alan bütün öğretim elemanlarımıza ve son olarak da yoğun katılım gösteren bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Girişimcilik Finansmanı

Girişimcilik Bölümü, 26 Kasım Salı günü “Girişimcilik Finansmanı” başlıklı bir konferans düzenledi. Basın Ekspres yerleşkemizde gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan T&B Akademi’den Dr. Özgür Teraman, öğrencilerimizi girişimcilik finansmanı konusunda bilgilendirdi.

Girişimcilik Bölümü CookMapp Kurucu Ortağı İskender Ekren ile Avukat Oğuz Kara’yı Ağırladı

Girişimcilik Bölümü, CookMapp Kurucu Ortağı İskender Ekren ile Avukat Oğuz Kara’nın konuşmacı olduğu bir etkinlik düzenledi. “Girişimsel Pazarlama” dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, girişimciliğin hukuki boyutu ve girişimin pazarlanması konusu öğrencilerimize aktarıldı.