Öğrencilerimizden Mustafa Öztürk ve Emre Ekinci “11. TradeMaster Yatırım Ligi” Yarışmasında İkinci Oldu

İş Yatırım tarafından 8 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen ve Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımına açık olan “11. TradeMaster Yatırım Ligi” yarışmasında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencilerimizden Mustafa Öztürk ve Emre Ekinci’den oluşan takım ikinci oldu. 21 Haziran Cuma günü İş Yatırım’ın Levent’teki merkez binasında gerçekleştirilen ödül töreninde ilk üçe giren takımlar içerisinde yer alan öğrencilerimiz, ödüllerini İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy'dan teslim aldılar.

“Türkiye’de Aile Şirketlerinin Krize Karşı Dayanıklılığı Araştırılıyor” Başlıklı Röportaj AİMSAD Dergisinde Yayınlandı

Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) tarafından 2 ayda bir yayınlanan AİMSAD dergisi, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen ve Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi H. Nazan Çağlar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Derginin 23. sayısında “Türkiye’de Aile Şirketlerinin Krize Karşı Dayanıklılığı Araştırılıyor” başlığıyla verilen röportajda; aile işletmelerinde krize direnme, yenilenme, kriz yönetimi, sürdürülebilirlik konularına değinildi.

Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik Paneli

Türkiye Ekonomisi’nin finansal ve ekonomik konularına duyarlılık çerçevesinde; ekonominin çarklarının iyi işlemesi, soruların çözümü ve gelişimi için çeşitli panel sempozyum, konferans ve toplantılar gerçekleştiren İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 26 Ekim 2017 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik” panelini düzenledi.

Kültür-Ekonomi Konuşmaları “Geleceğin Ekonomilerinde Yetenek Yönetimi”

İktisat Bölümü, Kültür Ekonomi Konuşmaları kapsamında 12 Mart Salı günü Basın Ekspres yerleşkesi Seminer Salonu’nda ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı’nın konuşmacı olduğu “Geleceğin Ekonomilerinde Yetenek Yönetimi” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.

“Perşembe Günü” Seminerleri

İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile Doğu Sanayi Bölgesi Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Perşembe Günü” seminerlerinin üçüncüsü, İİBF Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen'in katılımıyla 28 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi. Doğu Sanayi Bölgesi üye firmalarına yönelik “Doğanın Sosyal Yasaları ve İş Yaşamı” başlığıyla verilen seminere, Doğu Sanayi Konferans Salonu ev sahipliği yaptı.

“Start-Up” Destek Programı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik Bölümü tarafından yürütülen “Start-Up” destek programı lansmanı 27 Şubat Çarşamba günü Basın Ekspres yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Lansmanda 9 farklı proje ile 20 öğrenci fikirlerini jüri ve izleyicilere sundu. Girişimcilik ve Uluslararası Ticareti Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Matematik-Bilgisayar Bölümü, İletişim Sanatları Bölümü ve İletişim Tasarımı Bölümü’nden öğrenciler de destek programından faydalanmak için etkinliğe katıldı.

“Stratejik Kariyer Planlama”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 20 Şubat Çarşamba günü 10.00-12.00 saatleri arasında Basın Ekspres yerleşkesi Konferans Salonu’nda “Stratejik Kariyer Planlama” isimli bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Hasan Tahsin Güngör, öğrencilere kariyerlerini belirlemede dikkat etmeleri gereken yöntemler hakkında bilgiler verdi.