“Uluslararası İstanbul Jewelry Show” Teknik Gezisi

İşletme, İktisat, Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Bölümlerimiz, “Pazarlama İlkeleri ve Müşteri İlişkileri Yönetimi” dersi kapsamında Rotaforte Fuarcılık’ın düzenlediği “Uluslararası İstanbul Jewelry Show”u ziyaret ettiler. Öğr. Gör. Meri Taksi Deveciyan aracılığı ile gerçekleştirilen gezide, İstanbul Kuyumcular Odası ve İhracat Birlikleri tarafından öğrencilerimize mini seminerler verildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “GAMIFICATION” Sunumu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğretim elemanları tarafından ders içeriklerine adapte edilmesi planlanan “Gamification (Oyunlaştırma)” tekniği üzerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Açılışını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Ali Şen’in yaptığı toplantıda; Uluslararası Ticaret Bölümü Arş. Gör. N. Elif Küçük ile Girişimcilik Bölümü Arş. Gör. Mustafa Bekmezci tarafından katılımcılara bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Yeni Döneme Başlarken

Sevgili Öğrenciler,

Fakültemiz ve bölümleri siz sevgili öğrencilerimizi geleceğe daha güçlü bireyler olarak yetiştirmek için çabalıyoruz. Siz değerli öğrencilerimizin gelecekte daha güçlü bireyler olarak yolunuza devam etmeniz için birlikte geçireceğimiz bu dönemde karşılıklı sorumluluklarımız var. Bu bültende sizlerle derslere etkili katılım konusunu paylaşacağım. Derslere etkili katılım ile ne anlaşılması gerektiği konusunu açıklayalım.

Öğrencilerimizden Mustafa Öztürk ve Emre Ekinci “11. TradeMaster Yatırım Ligi” Yarışmasında İkinci Oldu

İş Yatırım tarafından 8 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen ve Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımına açık olan “11. TradeMaster Yatırım Ligi” yarışmasında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencilerimizden Mustafa Öztürk ve Emre Ekinci’den oluşan takım ikinci oldu. 21 Haziran Cuma günü İş Yatırım’ın Levent’teki merkez binasında gerçekleştirilen ödül töreninde ilk üçe giren takımlar içerisinde yer alan öğrencilerimiz, ödüllerini İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy'dan teslim aldılar.

“Türkiye’de Aile Şirketlerinin Krize Karşı Dayanıklılığı Araştırılıyor” Başlıklı Röportaj AİMSAD Dergisinde Yayınlandı

Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) tarafından 2 ayda bir yayınlanan AİMSAD dergisi, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen ve Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi H. Nazan Çağlar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Derginin 23. sayısında “Türkiye’de Aile Şirketlerinin Krize Karşı Dayanıklılığı Araştırılıyor” başlığıyla verilen röportajda; aile işletmelerinde krize direnme, yenilenme, kriz yönetimi, sürdürülebilirlik konularına değinildi.

Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik Paneli

Türkiye Ekonomisi’nin finansal ve ekonomik konularına duyarlılık çerçevesinde; ekonominin çarklarının iyi işlemesi, soruların çözümü ve gelişimi için çeşitli panel sempozyum, konferans ve toplantılar gerçekleştiren İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 26 Ekim 2017 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik” panelini düzenledi.