Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı

Amaç

İçinde yaşadığımız çağ önceki yıllara oranla ticari alanlarda daha fazla olanak, imkân ve fırsat sunarken diğer taraftan da birçok belirsizlikleri hatta krizleri beraberinde getirmektedir. Ticaret tek başına tek bir bölgeden yapılan bir eylem olmaktan çıkmış küresel bir emtia akışına dönüşmüştür. Küresel tedarik zinciri dediğimiz bu emtia akışı içerisinde dış ticaret, lojistik ve gümrük işlemlerini barındırmaktadır. Küresel tedarik zinciri daha etkin daha stratejik uygulandığı zaman büyük fırsatlar yaratır. Bu programın amacı dış ticaret, lojistik ve gümrük alanlarında çalışan kesimlerin, alanın da uzman kadrolar tarafından hem akademik hem de sektörel bilgiler alarak alanlarında daha donanımlı olmalarını amaçlamaktadır.

Sayın Katılımcımız,

06 Nisan 2023 saat 17:00 itibariyle eğitim başvurularımız kapatılacaktır. Eğitim ücretini ödeyen (taksitli veya peşin) katılımcılarımızın, zoom üzerinden yapılacak eğitime eklenebilmeleri için aşağıda verilen telefon numarasını 07 Nisan 2023 mesai bitimine kadar aramaları gerekmektedir.

Telefon: 0 212 498 4108

İçerik

DERS KONUSU
Dış Ticarette Temel Kavramlar ve Risklerin Yönetimi
Dış Ticarette Kullanılan Belgeler ve Analizi
Küresel Tedarik Zinciri
Uluslararası Teslim Şekilleri (Incoterms 2020)
Dış Ticarette Ödeme Şekilleri
Kambiyo Mevzuatı ve Uluslararası Yaptırımlar
İhracat pazarlama Stratejisi, Veri İstihbaratı
Dış Ticaretin Finansmanı & Eximbank ve Risk Yönetimi
Dahilde İşleme Rejimi
İhracata Yönelik Devlet Yardımları
E-Ticaret ve E-İhracat
İhracat Mevzuatı ve Serbest Bölgeler
İthalat Mevzuatları ve Operasyon Süreçleri
Gümrük Mevzuatı ve Rejimler
Kaçakçılıkla Mücadele Mevzuatı
Sertifika Sınavı

İşleyiş

1. Program çevrim içi olarak gerçekleşecektir.
  2. Her konu katılımcılara sunumlarla ve örneklerle çevrim içi olarak anlatılacak.
  3. Eğitmenler katılımcılardan soru cevaplar alarak interaktif şekilde konuları örneklendirecek.
  4. Program 4 hafta 32 saattir. Hafta sonu 2 gün toplam 8 saat olmak üzere dersler işlenecek ve uygulamalar yapılacaktır.

Uzaktan Eğitim Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı Başlama Tarihi: 08 Nisan 2023
Eğitim Süresi: 32 Saat / 4 Hafta
Ücret: 3000 TL + KDV (3240 TL)
Proje koordinatörü: Prof. Dr. Emine Müge Çetiner (İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi)
Eğitmen: DIŞYÖNDER eğitmenleri ve İKÜ öğretim üyeleri

Ödemelerde İKÜ dışından öğrencilere ve İKÜ Mezunlarına 5%, İKÜ öğrencilerine ise 10% indirim uygulanacaktır.

• Eğitim ödemesinde kredi kartına 3 taksit imkanı sunulmaktadır.
  • 06 Nisan tarihine kadar kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen katılımcılar İKÜ Ataköy yerleşkesi içerisinde bulunan finans departmanına giderek kaydını gerçekleştirebileceklerdir.
  • Peşin ödeme yapmak isteyen katılımcılar aşağıdaki IBAN numarasına 3240 TL (3000 TL eğitim ücreti + 8% KDV) olan eğitim ücretini “Katılımcı Adı Soyadı ve Dış Ticaret Eğitimi” açıklamasını ekleyerek doğrudan yatırabilirler.

İKÜ Hesap Bilgileri

Detaylı Bilgi için İletişim;